Δήμος Πωγωνίου

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 05:27

Θεματικό Εργαστήρι: “Σύνδεση του βιώσιμου τουρισμού με την τοπική οικονομία και τα αγροτικά προϊόντα: Μια ουσιαστική ευκαιρία ανάπτυξης και απασχόλησης”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Με επιτυχία ολοκληρώθηκε   το θεματικό εργαστήρι “Σύνδεση του βιώσιμου τουρισμού με την τοπική οικονομία και τα αγροτικά προϊόντα: Μια ουσιαστική ευκαιρία ανάπτυξης και απασχόλησης” που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ): «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία, και την καινοτομική επιχειρηματικότητα», στις 20.10.2015 στο Ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa στα Ιωάννινα. Το έργο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «C.ΙΝ.Ε.ΕΜ. Δίκτυο Προώθησης της Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία».

Με τη χθεσινή εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Δήμο Πωγωνίου (εταίρος στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη), ολοκληρώθηκε και η τελευταία δράση του συγκεκριμένου έργου. Σε συνέχεια της εκπαίδευσης των ωφελουμένων σε θέματα εναλλακτικής γεωργίας και βιώσιμου τουρισμού, το θεματικό εργαστήρι είχε ως αντικείμενο τη διασύνδεση τουρισμού με το αγροτικό και τοπικό προϊόν, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις ευκαιρίες επιδοτήσεων μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σημαντική ήταν η παρουσίαση με θέμα τις «Αναδυόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης και απασχόλησης μέσα από τη διασύνδεση τουριστικού και αγροτικού προϊόντος» από τον Δρ Σπύρο Αβδημιώτη, Επ. Καθηγητής ΑΤΕΙΘ Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, Διευθύνων Σύμβουλο στο Δίκτυο (cluster) Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε και διδάκτορα τουριστικής πολιτικής.

Στη συνέχεια, εξίσου σημαντική ήταν η παρουσίαση «Γαστρονομία και διατροφή: Πρακτικές εφαρμογές για τη χρήση τοπικών προϊόντων» από τον κο Γιώργο Παλησίδη, Ερευνητή γαστρονομίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Οικονομολόγο Τουρισμού και Γαστρονομίας, ειδικό στο θεσμό  του Ελληνικού Πρωινού, Μέλος της Λέσχης Μαγείρων  και σύμβουλος επιχειρήσεων εστίασης.

Ακολούθησε ο κος  Απόστολος Καρακίτσιος, Σύμβουλος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Περιβάλλοντος της Emetris AE, που παρουσίασε θέματα σχετικά με τη  «Δημιουργία και ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων (start ups)», ενώ το workshop έκλεισε ο κος Κώστας Ιακώβου, Σύμβουλος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Emetris AE, που με την παρουσίαση των «Χρηματοδοτικών εργαλείων από το νέο ΕΣΠΑ για ανέργους και νέες επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων» πρότεινε προγράμματα τα οποία δύνανται να αποτελέσουν μία ευκαιρία απασχόλησης σε νέους άνεργους, αλλά και ανάπτυξης υφιστάμενων επιχειρήσεων.  

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Διαβάστηκε 1473 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 09:25

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου - Δραστηριότητες Θεματικό Εργαστήρι: “Σύνδεση του βιώσιμου τουρισμού με την τοπική οικονομία και τα αγροτικά προϊόντα: Μια ουσιαστική ευκαιρία ανάπτυξης και απασχόλησης”