Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011 17:02

Κουκλιοί

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(10 ψήφοι)

Στους πρόποδες του Κασιδιάρη, σε υψόμετρο 440μ. είναι χτισμένο το χωριό Κουκλιοί. Ετυμολογικά η ονομασία του χωριού προέρχεται από τη λέξη «κουκούλι», που φτιάχνουν οι μεταξοσκώληκες, απόδειξη οι πολλές μουριές που έχει το χωριό.

Το πότε χτίστηκε δεν είναι γνωστό απ΄ όσα ιστορικά στοιχεία έχουμε μέχρι σήμερα και ούτε πια είναι η παλιά ονομασία του. Η παράδοση σώζει σε εμάς ότι το χωριό ήταν κάποτε πολύ μεγάλο και αριθμούσε 300 σπίτια και ύστερα από πανώλη που εξαπλώθηκε και στα γειτονικά χωριά, σχεδόν ερημώθηκε. Οι λιγοστοί κάτοικοι που απόμειναν, έχτισαν νέο χωριό στη θέση «Πλάκες», όπου σώζονται ερείπια.

Αξιόλογο είναι να παρατηρήσει κανείς την παραδοσιακή παρασκευή του τσίπουρου κάθε φθινόπωρο που γίνεται με τον κλασικό σχεδόν τελετουργικό τρόπο. Επίσης γνωστή είναι η γιορτή καλαμποκιού που γίνεται κάθε καλοκαίρι.

 

Διαβάστηκε 9664 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 09:24
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαζαράκι Καταρράκτης »

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Urisymn Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 14:05 δημοσιεύθηκε από Urisymn

  Therefore, we treated HCs stably expressing sh circPDE4D or control HCs with various stimuli cialis online without prescription

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Urisymn Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 06:40 δημοσιεύθηκε από Urisymn

  t even started working yet buy zithromax canada online

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 08:41 δημοσιεύθηκε από ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ

  Το βοριαδάκι του φθινοπώρου που κυλάει απ’ τις πλαγιές του Κασιδιάρη μας περονιάζει και κάνει τις καλαμιές του Βάλτου, της μικρής ορεινής λίμνης κοντά στο χωριό Κουκλιοί να θροίζουν, σαν να θέλουν να τραγουδίσουν τον ερχομό της αυγής. Φθάσαμε εδώ πολύ πριν ξημερώσει για να φωτογραφήσουμε τις μαγευτικές αντανακλάσεις που δημιουργεί το φεγγαρόφωτο στα νερά , αλλά και την πρωινή ομίχλη , καθώς θα υποχωρεί , από τον ερχομό των πρώτων αχτίδων του ήλιου.

  Βρισκόμαστε σε μια από τις ωραιότερες αλλά λιγότερο γνωστές περιοχές της Ηπείρου, στην κοιλάδα του άνω Καλαμά και συγκεκριμένα στο δυτικό όριό της που είναι η κορυφογραμμή του βουνού.

  Ο ήλιος αρχίζει να φωτίζει σιγά σιγά το τοπίο, οι αποχρώσεις βοηθούμενες και από τη διαύγεια των νερών της λίμνης δημιουργούν ανεπανάληπτα στιγμιαίας διάρκειας εικαστικά έργα, σ’ένα αρμονικό σύμπλεγμα με τα νούφαρα και τις αγριοκαλαμιές.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 07:54 δημοσιεύθηκε από ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ

  www.echorama.gr
  ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Διαμερίσματα Κουκλιοί