Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 10:25

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η ασφάλεια της παραμεθορίου περιοχής και οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη και της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. Ιωαννίνων.

 

Ο κ. Καψάλης έθεσε επί τάπητος σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, για την επίλυση των οποίων απαιτείται η παρέμβαση της πολιτείας. «Η ασφάλεια των κατοίκων που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες, να παραμείνουν στην ιδιαίτερή τους πατρίδα, αποτελεί ζήτημα αιχμής για τη Δημοτική Αρχή. Το αίσθημα ασφάλειας πρέπει να επιστρέψει και ζητούμε την παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργείων σε αυτή την κατεύθυνση, με αύξηση της αστυνόμευσης και φύλαξης καθώς και διατήρηση και επάνδρωση όλων των φυλακίων» σημείωσε ο κ. Καψάλης.

 

Σημαντική ήταν η δέσμευση για παρεμβάσεις της ΜΟΜΚΑ σε δύσβατες περιοχές και συγκεκριμένα στον οικισμό Αρμύρες της Τ.Κ. Λάβδανης, με τις οποίες θα δοθεί λύση σε ένα χρονίζων πρόβλημα καθώς και για επικουρική βοήθεια των στρατιωτικών γιατρών στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών με εξετάσεις και συνταγογραφήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Παράλληλα συζητήθηκε ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για το νέο Πολεμικό Μουσείο και το Πάρκο Ιστορίας, καθώς ο Δήμος Πωγωνίου αποτελεί κομβικό σημείο στον εορτασμό του Έπους του '40.

 

Ο κ. Καψάλης έθεσε συγχρόνως το θέμα των δασικών χαρτών, το οποίο έχει προκαλέσει προβληματισμό στο σύνολο της κοινωνίας σημειώνοντας ότι κινδυνεύουν να χαθούν περιουσίες, με το κλιμάκιο των ΑΝ.ΕΛ. να τονίζει ότι έχει κατατεθεί τροπολογία από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας.

 

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν κι άλλα θέματα της περιοχής όπως η ανάγκη για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και ύπαρξης κινήτρων ώστε να επιστρέψουν οι νέοι στα χωριά.

 

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος, ενώ τους ΑΝ.ΕΛ. εκπροσώπησαν η κ. Ελπινίκη Μπάρκα, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και οι κ.κ. Γιώργος Νανάκης και Ευάγγελος Κουτσής, Συντονιστής Π.Ε. Ιωαννίνων και Μέλος Συντονιστικής Π.Ε. Ιωαννίνων αντίστοιχα.

 

Διαβάστηκε 3352 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 10:41

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ