Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 10:41

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη ένταξη των δομών υγείας του Δήμου Πωγωνίου στην Κ.Υ.Α. περί οικονομικού κινήτρου για το διορισμό γιατρών στις απομακρυσμένες περιοχές, απέστειλε στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο ακριτικός Δήμος Πωγωνίου έρχεται, για μία ακόμη φορά, αντιμέτωπος με την αναλγησία του κεντρικού κράτους που αδιαφορεί απέναντι σε όσους «φυλούν Θερμοπύλες» σε μία περιοχή με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

Το τελευταίο «χτύπημα» έρχεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή κινήτρου 400€ μηνιαίως στους αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να διοριστούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Στην απόφαση δεν περιλαμβάνεται κανένα αγροτικό ιατρείο ή Κέντρο Υγείας της Ηπείρου. Ως εκ τούτου, αφήνει εκτός απόφασης το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου καθώς και κάθε αγροτικό ιατρείο του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2016, όταν στην απόφαση περιλαμβάνονταν αρκετές περιοχές της Ηπείρου πλην της δικής μας.

Το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό δημοτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στην πόλη των Ιωαννίνων για την εξυπηρέτησή τους. Στην ουσία υπολειτουργεί και υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και ειδικότητες. Οι εναπομείναντες ιατροί και το λοιπό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το μεγάλο αριθμό προσέλευσης και το έργο που παράγεται οφείλεται, στο μέγιστο βαθμό, στο φιλότιμο των εργαζομένων.

Ο Δήμος Πωγωνίου επανειλημμένα έχει ζητήσει τη στήριξη των δομών υγείας στην πολύπαθη περιοχή μας με γνώμονα ότι η δημόσια υγεία είναι δικαίωμα όλων των πολιτών πολύ δε περισσότερο όσων επιμένουν να ζουν στις παραμεθόριες περιοχές σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την αναθεώρηση της απόφασης και την ένταξη των δομών υγείας του Δήμου Πωγωνίου στην παροχή οικονομικού κινήτρου για το διορισμό ιατρικού προσωπικού.  Παρακαλούμε να δείξετε το δέοντα σεβασμό στους ακρίτες κατοίκους της Ηπείρου.                     

                           Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

                              Κωνσταντίνος Καψάλης ».

Διαβάστηκε 3948 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ