Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 09:14

Ένθερμη η υποδοχή του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού στη Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό της Λάρισας το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού «ElatoFolkFestival», στο οποίο συμμετείχε ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Ο Σύλλογος αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την τιμητική πρόταση της ομάδας «Elaton» και παρουσίασε στο ένθερμο κοινό οκτώ τραγούδια τα οποία συγκίνησαν όσους παρευρέθηκαν στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ», ενώ το αποτέλεσμα γινόταν ακόμη πιο εντυπωσιακό από τις παραδοσιακές στολές που φορούσαν τα μέλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η κομπανία Θάνου & Νίκου Ρούμπου, με Κώστα Τσόκα & Κώστα Παπαδημητρίου από τους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, Βορειοπειρώτικη 4μελής κομπανία των Artan Majko, Ηλία Τσουμάνη, Luan Huse & Ηλία Μούτσο από το Δέλβινο Αργυροκάστρου και η Ηπειρώτικη 5μελής κομπανία Βέρδη, με τους Κώστα Βέρδη, Βαγγέλη Βέρδη, Γιάννη Νίνη, Στέφανο Βέρδη & Μιχάλη Βέρδη από τη Δερόπολη Πωγωνίου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πολλοί παρευρισκόμενοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιστορία του πολυφωνικού τραγουδιού και έλαβαν σημαντικές πληροφορίες από το δάσκαλο του Συλλόγου και Μουσικολόγο κ. Κώστα Λώλη ενώ  δήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν την περιοχή του Πωγωνίου και να ακούσουν τα τραγούδια στα όμορφα χωριά της περιοχής.

Το Σύλλογο αντιπροσώπευσαν οι εξής: Βιλτανιώτης Θανάσης, Βιρβίλης Σταύρος,    Γιούνης Τάσος, Γκόγκος Χρήστος, Γκούβα Ελευθερία, Δέσσης Σωτήρης, Ζώτου Ιωάννα και Τσέπα Σοφία.    

Ο Σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Κώστα Τρικαλιώτη και την ομάδα «Elaton» για την πρόσκληση και την φιλοξενία καθώς και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κεφαλοβρύσου και Πωγωνιανής και τις κ.κ. Μαριάννα Ντρίκου και Λίτσα Γογγύλη για τη διάθεση των παραδοσιακών στολών.   

Πληροφορίες: τηλ. 2653360129 (Σοφία Τσέπα) και στο e-mail: pogonisiopol@gmail.com                          

                     

Διαβάστηκε 3789 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 10:00

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα Ένθερμη η υποδοχή του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού στη Λάρισα