Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 10:20

Απαγόρευση καπνίσματος και Θεώρηση Βιβλίου Αναφοράς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 3868/2010 απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους.Αρμόδιες Αρχές, όπως ορίζονται για τον έλεγχο των παραβάσεων του καπνίσματος, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, η Αστυνομία και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

            Οι επαγγελματίες καταστημάτων εστίασης και γενικότερα οι υπεύθυνοι δημόσιων ή ιδιωτικών εργασιακών χώρων πρέπει:

             1) Να έχουν προμηθευτεί το «Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος». Η τήρησή του απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και στις αμιγείς επιχειρήσεις διαδικτύου. Το Βιβλίο αυτό θα το προμηθευτούν οι επαγγελματίες από τα βιβλιοχαρτοπωλεία. Πρόκειται για ένα τετράδιο με χοντρό εξώφυλλο 100 φύλλων ριγέ, μεγέθους Α4. Στη συνέχεια το προσκομίζει στο Δήμο, στο Γραφείο Αδειοδοτήσεων και η θεώρησή του γίνεται από την αδειοδοτούσα αρχή, χωρίς αίτηση του ενδιαφερόμενου. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος στην αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή κατά τη θεώρηση του Βιβλίου Αναφοράς είναι: Α) Φωτοαντίγραφο της άδειας του καταστήματος. Β) Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας. Γ) Μία μηδενική ταμειακή απόδειξη με το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης.

             2) Να αναρτήσουν πινακίδες απαγόρευσης του καπνίσματος.

             3) Σε περίπτωση απώλειας του Βιβλίου Αναφοράς πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία «δήλωσης της απώλειας του Βιβλίου» στην αδειοδοτούσα αρχή με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599.

Διαβάστηκε 5351 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα Απαγόρευση καπνίσματος και Θεώρηση Βιβλίου Αναφοράς