Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 10:48

Μέτρα Πυροπροστασίας εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δημοσιεύεται το υπ. αριθμ. 1556 Φ.706.6 έγγραφο της Περιφερειακής Διοικητικής υποστήριξης  Ηπείρου για ενημέρωση και λήψη μέτρων των δημοτών:


Με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιών που οφείλονται σε εμπρησμούς από αμέλεια πολιτών που ασχολούνται με την μελισσοκομία κατά τη διάρκεια που προβαίνουν σε ενέργειες υποκαπνισμού των κυψελών, και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους δημότες σας, καθώς και τους δημότες των Δ.Ε. και των Τ.Κ. του τομέα ευθύνη σας, το συντομότερο δυνατόν τα κατώθι:
1. Σε κάθε περίπτωση που εκδηλώνεται φωτιά οφειλόμενη σε ενέργειες μελισσοκόμων κατά τις οποίες επιδείχτηκε αμέλεια, ακολουθείται η ποινική διαδικασία του αυτοφώρου για εμπρησμό από αμέλεια (266 Π.Κ.), σχηματίζεται δικογραφία και οδηγείται ο υπαίτιος πρόκλησης αυτής στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για περαιτέρω ενέργειες.
2. Για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών είναι απαραίτητο να λαμβάνονται από τους μελισσοκόμους τα παρακάτω προληπτικά μέσα πυροπροστασίας:
α) Να γίνεται αποψίλωση των ξηρών χόρτων και λοιπής βλάστησης περιμετρικά των κυψελών προκειμένου να αποτρέπεται η ταχεία επέκταση της φωτιάς σε περίπτωση που αυτή εκδηλωθεί.
β) Ο υποκαπνισμός των κυψελών να γίνεται είτε τις πρώτες πρωινές ώρες είτε αργά το βράδυ, ώρες δηλ. που συνήθως δεν επικρατούν υψηλή θερμοκρασία και άνεμος τα οποία ευνοούν την εκδήλωσης φωτιάς.
γ) Είναι απαραίτητο να υπάρχει εντός του οχήματος ή πλησίον των κυψελών τουλάχιστον ένας πυροσβεστήρας ξηράς σκόνης ή επαρκής ποσότητα νερού, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τυχόν κατάσβεση από τον μελισσοκόμο μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
δ) Σε κάθε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς, να γίνεται χωρίς καθυστέρηση κλήση της Πυροσβεστικής (-199-), ακόμη και αν η φωτιά είναι σε αρχικό στάδιο, προκειμένου η Υπηρεσία μας να κινητοποιηθεί άμεσα και να φτάσει έγκαιρα προτού η φωτιά λάβει μεγάλες διαστάσεις γεγονός που θα δυσχεράνει τον έλεγχο της.

Διαβάστηκε 2786 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα Μέτρα Πυροπροστασίας εν όψει αντιπυρικής περιόδου