Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 10:36

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολή για την ψήφιση της τροπολογίας που μεταβιβάζει το λειτουργικό κόστος του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στους Δήμους απέστειλε στον  Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξανδρο ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ψήφιση της Τροπολογίας που αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και συγκεκριμένα του μέτρου που μεταβιβάζει στους Δήμους το λειτουργικό κόστος του προγράμματος χωρίς ωστόσο αντίστοιχη μεταφορά πόρων.

Καλούνται δηλαδή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους οποίους τα τελευταία χρόνια έχει γίνει οικονομική «αφαίμαξη» να βάλουν βαθιά το χέρι στα ήδη άδεια ταμεία τους ώστε να πληρώσουν ο,τιδήποτε αφορά στην αδιατάρακτη παροχή των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Πωγωνίου το ετήσιο λειτουργικό κόστος ανέρχεται σε ένα μεγάλο ποσό το οποίο θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια δεδομένου ότι θα απαιτηθεί ανανέωση των οχημάτων, αύξηση του φαρμακευτικού υλικού κ.λπ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που μεταβιβάζονται στους Ο.Τ.Α. αρμοδιότητες και ευθύνες χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων. Πρόκειται όμως για τακτική που οδηγεί τους Δήμους σε οικονομική εξαθλίωση.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί σημαντικό εργαλείο προσφοράς και βοήθειας στους αδύναμους δημότες και η συνέχιση του προγράμματος καθώς και η επαγγελματική  αποκατάσταση των εργαζομένων αποτελούν τα θετικά στοιχεία της τροπολογίας. Η μεταβίβαση όμως του λοιπού λειτουργικού κόστους στους Δήμους θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων οφείλει να συνοδεύεται πάντα από αντίστοιχη μεταβίβαση πόρων. 

Κύριο μέλημα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών η οποία δε μπορεί να έρθει με μειωμένους πόρους.

                    

                                                             Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

                                   Κωνσταντίνος Καψάλης »

Διαβάστηκε 2917 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 10:40

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ