Δήμος Πωγωνίου

×

Μήνυμα

Failed loading XML... Specification mandate value for attribute async attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: head line 1 and script Opening and ending tag mismatch: html line 1 and head Extra content at the end of the document
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 10:58

"Ο αθλητισμός ενώνει" - αθλητική μαθητική εκδήλωση στο Καλπάκι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία μεγάλη παρέα έγιναν οι μαθητές τριών (3) σχολείων που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα «Together in Sport» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Μετάδραση» σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Το Καλπάκι αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό των περιφερειακών δράσεων του Δήμου Ιωαννιτών και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τους μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Ζίτσας, μεταξύ των οποίων είναι και προσφυγόπουλα.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι, μέσω του αθλητισμού ως κοινωνικό θεσμό, τα παιδιά και οι νέοι αιτούντες άσυλο να βρουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον αθλητισμό, αλλά και να αναπτύξουν, μέσω των σπορ, σχέσεις με τους συνομήλικούς τους από τις τοπικές κοινωνίες.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα για τέσσερα αθλήματα και να προπονηθούν με κορυφαίους του κάθε είδους. Συγκεκριμένα προπονήθηκαν στην ξιφασκία από τον Πανελληνιονίκη κ. Σωτήρη Ανυφαντή και από τους προπονητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.κ. Χρυσάνθη Σπυριδάκου στο στίβο, Μανώλη Λυκούδη στην πάλη και Χρήστο Ράπτη στο ποδόσφαιρο.

Τους μαθητές και αθλητές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης και μίλησε για την ευγενή άμιλλα και το ρόλο του αθλητισμού στην κατεύθυνση καλλιέργειας και διάδοσης αξιών όπως είναι η διαπολιτισμική αποδοχή και το ομαδικό πνεύμα. «Ο αθλητισμός πρέπει να μας φέρνει κοντά και να ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς. Ο φανατισμός δεν έχει θέση και σήμερα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι μέσα από τα αθλήματα γινόμαστε όλοι μία παρέα. Είναι σημαντικό να διδάσκονται τα παιδιά τις αξίες της Ολυμπιακής Παιδείας ώστε να τις εφαρμόζουν σε κάθε τομέα της ζωής τους» σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα τον Αντιδήμαρχο Δήμου Ιωαννιτών κ. Νίκο Τσόλη για τη συνεργασία.

Ο κ. Τσόλης από την πλευρά του αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο και αφορούν την κοινωνικοποίηση των νεαρών προσφύγων τονίζοντας ότι μέσω του αθλητισμού καλούνται οι μαθητές να διαμορφώσουν κοινές αξίες και στόχους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Ιωαννιτών κ. Βασίλης Ζωγράφος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πωγωνίου κ. Σταύρος Βιρβίλης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης.

Διαβάστηκε 297 φορές

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Αρχική Σελίδα "Ο αθλητισμός ενώνει" - αθλητική μαθητική εκδήλωση στο Καλπάκι