Δήμος Πωγωνίου

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 08:24

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 256/18-10-2011

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΨΗΦΙΣΜΑ


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και κυρίως μετά το «τελεσίγραφο» της ΑΤΕ για την πώληση των μετοχών της, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του και την κάθετη αντίθεση του στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της μεγάλης Συνεταιριστικής Βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ

Αποφασίζει τα εξής:
  1. Η ΔΩΔΩΝΗ προσφέροντας προϊόντα με διεθνή αναγνώριση συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της εθνικής οικονομίας αφού αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα επικράτησης του καρτέλ γάλακτος και ιδιαίτερα ως κερδοφόρα επιχείρηση που δημιουργήθηκε με το μόχθο των κτηνοτρόφων μπορεί και πρέπει να παραμείνει ιδιοκτησιακή Συνεταιριστική και αυτό αποτελεί απαίτηση και δική μας και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.
  2. Τα λάθη του παρελθόντος όπως ήταν η πώληση των μετοχών των τοπικών Ενώσεων στην ΑΤΕ που της έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζει πρέπει να επανεξεταστούν ως προς τη νομιμότητα τους.
  3. Αμφισβητούμε το δικαίωμα της ΑΤΕ να πουλήσει τις μετοχές της σε ιδιώτες επενδυτές που δεν έχουν σήμερα παρουσία στο μετοχικό σχήμα της ΔΩΔΩΝΗΣ και βάσει του άρθρου 8 του καταστατικού αν η ΑΤΕ θέλει να αποχωρήσει πρέπει να τις επιστρέψει στους υπόλοιπους μετόχους με βάση τη λογιστική τους αξία όπως φαίνεται στους ισολογισμούς της εταιρείας.
  4. Συμμετέχουμε ενεργά στο Συντονιστικό Όργανο των Δημάρχων όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου για την έκδοση κοινού ψηφίσματος που θα εγκριθεί από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και θα επιδοθεί αρμοδίως.
  5. Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις δράσεις και τους αγώνες που θα αποφασίσει το Συντονιστικό όργανο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Σταύρος Βιρβίλης

Διαβάστηκε 2348 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 10:12

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλώ συμπληρώσε τα υποχρεωτικά πεδία που συμβολίζονται με το (*).
Επιτρέπεται βασική μορφοποίηση με την βοήθεια των κωδικών HTML.
Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά.

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα - Ανακοινώσεις ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 256/18-10-2011